Снимка: БГНЕС
fallback

"Лукойл Нефтохим Бургас" ще работи още една година с руски петрол. Дерогацията се отменя изцяло на 30 септември 2024 година, решиха депутатите като приеха окончателно промените в Закона за контрол по прилагането на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

През тази една година рафинерията поетапно трябва да сменя произхода на нефта.

Законът въвежда фигурата на особен търговски управител в „Лукойл“.

Той ще се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката и иновациите, след становище на Съвета по сигурността към Министерския съвет, не по-късно от 2 седмици от предложението.

Особеният търговски управител ще се назначава за срок от 6 месеца като този срок може да бъде удължен еднократно за същия срок. Особеният търговски управител ще бъде стриктно контролиран от Комисията по икономическа политика и иновации, както и от Народното събрание в цялост. Той ще бъде задължен да представя подробни шестмесечни планове за действие, които ще са неразделна част от договора за управление и ще бъдат приемани от Комисията по икономическа политика и инов

По време на дебата от БСП бяха категорично против промените.

Левият Борислав Гуцанов обвини управляващите че не защитават българския интерес, а лични интереси и такива на частни компании.

„В Австрия 80% е руски нефт и газ и разбира се, че OMV ги внася в България. Това мнозинство е срамно и такова некомпетентно мнозинство не е имало през последните 34 години, то не защитава българската икономика“, скочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 11 месеца

Руски нефт и европейски цени...

66

СПАС

преди 11 месеца

ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОТКАЖЕМ И ОТ ВЪЗДУХА, ОТ КИСЛОРОДА КОЙТО СЪЗДАВАТ ГОРИТЕ В СИБИР И РУСИЯ!!!!! КИСЛОРОДА ПРОИЗВЕДЕН ТАМ Е НЕДЕМОКРАТИЧЕН И ПРОТИВОРЕЧИ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПОСОЛСТВОТО!!!:))))))))))))))))))))))))))))

65

Двуличен

преди 11 месеца

Да наливаме в руската воденица още една година, пък после ще видим.

fallback