Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Корейският полуостров е на ръба на ядрена война, предупреди Северна Корея, предаде Франс прес.

Предупреждението бе отправено от постоянния представител на Северна Корея в ООН Ким Сон. Той каза, че Корейският полуостров е на ръба на ядрена война заради необмислените действия на САЩ.

"Непредпазливите действия и продължаващата истерия на САЩ и на техните съюзници относно ядрена конфронтация водят Корейския полуостров към една военна ситуация на ръбата ядрената война", заяви Ким Сон в реч пред Общото събрание на ООН.

Той разкритикува политиката на Вашингтон в Североизточна Азия, каза, че това води до опасна ситуация, която е в резултат на действията на САЩ, които се опитват да постигнат своите хегемонистични амбиции с всички средства, като подценяват севернокорейската мощ.

Според севернокорейския представител отговорност за опасната ситуация имат и управляващите сили в Южна Корея, които се опитват да наложат ядрена война срещу неговата страна.

Сеул е обсебен от доброволното си подчинение на САЩ и от братоубийствена конфронтация, добави севернокорейският дипломат.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Боби

преди 8 месеца

Хорица нещо за размисъл: КНДР има най-много подводници в света вярно че са дизел електрички но вижте размерите на Южна Корея(450км Север-Юг и 300км Изток-Запад). Всички пристанища ще бъдат блокирани. ЮКорея не може да се самоизхранва а за да купува храни трябва да произвежда блага които да продава. Енергетиката е основана на ядрени централи. При кой да е конфликт СКорея ще ги отстреля(по точно трансформаторните станции) следва BALACKOUT. Полевата артилерия не говоря за РСЗО обстрелва 3/4 от СЕУЛ

34

Анонимен

преди 8 месеца

До Иван Иванчо, Иванчооо, когато фактите говорят и боговете мълчат. Само третополовите евроатлантици вият от безсилна злоба. Точка по въпроса!

33

Анонимен

преди 8 месеца

Южна Корея е кален лонгоз. Икономиката е от Японски инвестиции, изградена по Японски модел - заместване на западни продукти с местно производство!

fallback