Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Преди повече от 25 години двама студенти от Станфордския университет в общежитието си стигат до една идея - да създадат интернет търсачка, която да организира уебстраниците и да ги класира, припомня Ройтерс.

Първоначално наречен "БекРъб" (BackRub), стартъпът се разраства до една от най-скъпите и влиятелни компании в света - Google.

Продуктите й, сред които електронната поща Gmail и интернет търсачката,  вече се използват от милиарди хора, а съоснователите й Лари Пейдж и Сергей Брин са сред най-богатите хора на планетата.
(БТА, Елена Савова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

11

преди 7 месеца

Тоз гугъл не е онзи Гугъл. Сегашният гугъл за нищо не става. Дава само някви или платени или криви резултати и реклами. Едно време даваше хиляди страници с резултати, сега насочва "персонално" резултатите, щот са прай на много умен, към потребителя уж за добро, а всъщност е от алчност. Целенасочено се крие информация. Аз ползвам често руската търсачка, ама сега с тия санкции не се знае и тя кво дава.

11

bl

преди 7 месеца

Талантът е "най-лесното". Какъв е отговорът на въпроса за пускане на цялото решение, техническа инфраструктура, преодоляването на тежка конкуренция с много пари, изкупуването или унищожаването на новата фирма? Никой в бизнеса не играе честно. И за каква корпоративна среда говорим? През 90те големите фирми бяха истински пионери и иноватори в технологиите. Какво затъпяване? И сега големите водещи фирми дават огромни бонуси на служителите си за нови идеи и тяхното осъществяване!

10

Анонимен

преди 7 месеца

До bl - Двама студенти с по 150+ IQ, на които един от бащите е бил от пионерите в компютърните науки и изксутвения интелект, учещи магистратура в Станфорд, които са абсолюно вманиачени в копмютрите и програмирането? И ги сравняваш с който и да е служител, дето гледа, да му мине и замине деня, особено в гадна бездшна корпорация? Когаот аз започвах, всеки иаше невероятни идеи, ама ... като те поемат корпорациите и почнат да дават енди пари, убиват всички и ако не избягаш от рано ... ставаш дронче.

fallback