Снимка: БГНЕС/ЕРА

Наркотици за над 5 милиона долара - близо 200 килограма кокаин и течен метамфетамин - бяха заловени, при две отделни находки на граничен пункт в Сан Диего през последните седмици, съобщи федерална агенция за гранична охрана на САЩ, цитирана от ДПА.

Пратките са открити на граничен пункт "Отай Меса" на американско-мексиканската граница, се казва в изявлението на Служба "Митници и гранична охрана".

Първата партида наркотици е заловена при проверка на ремаркето на камион. Направената инспекция на тежкотоварния автомобил със скенер показала аномалии в резервоара с гориво.

Служители и лабораторни специалисти извадили от него 22 кофи, всяка от които съдържаща течен метамфетамин. Общото тегло на находката било 301 килограма, посочиха от службата за гранична охрана.

Три дни по-късно, на 15 септември, отново при проверка на камион с ремарке служители открили 146 пакета кокаин, скрит сред товар с краставици. Общото тегло на заловения наркотик е над 181 кг.

Митническите служители са иззели наркотика и камионите. Водачите на двата тежкотоварни автомобила са предадени на министерството на вътрешната сигурност на САЩ, за да бъдат разследвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase