Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Повече от 50 души бяха арестувани в Италия при нова полицейска операция срещу калабрийската мафия Ндрангета, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на италианските карабинери.

В полицейската акция, наречена операция "Карпантос", са участвали повече от 400 служители на реда. Тя е била ръководена от прокурор Никола Гратери, един от най-известните италиански следователи в борбата с мафията.

Полицията съобщи, че 38 души са били откарани в затвора, а шестима са под домашен арест. На осем души е била наложена забрана да напускат родните си градове.

Разследващите са разкрили различни престъпни дейности, свързани с мафията ндрангета, включително мащабна търговия с наркотици, пране на пари и изнудване.

Калабрийската мафия Ндрангета измести сицилианската Коза ностра като като най-мощната мафиотска организация в страната и се е разпространила в цяла Европа и останалата част от света./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 месеца

Сега, само да кажа - това не е мафият от филмите. Съвременната мафия е по-скоро "горна камара" с много, ама много пвоече бандит под тях, спрямо преди 30-40 години. Говорим улична банда от 200 парчета, дето са "под крилото" на еидн. От тея 200, 100 са на по 15 години. Така че, 50 арестувани, са две пресечки с бандюги.

4

Анонимен

преди 7 месеца

НиколА Гратери ни беше казал да му дадем няколко месеца и ще ни избави от нашата мафия, но Боко му отказа. Познайте защо. ;-)

3

Анонимен

преди 7 месеца

Само Тиквата е недосегаем...

fallback