Снимка: Pixabay/Pawel86

Предполагаемите тела на две „нечовешки“ същества бяха представени по време на изслушване в Конгреса в Мексико, което предизвика смесица от изненада, недоверие и подигравка в социалните медии в сряда. Предполагаемите мумифицирани останки бяха изложени в две малки витрини във вторник - първият път, когато мексиканският Конгрес официално разгледа въпроса за възможен извънземен живот. Предполагаемите трупове, които имаха сивкав цвят и човешко тяло, бяха донесени от Хайме Маусан, противоречив мексикански журналист и изследовател, който съобщи, че ги е открил в Перу през 2017 г.

"Те не са човешки същества. Не искам да ги наричаме извънземни, защото не знаем", каза Маусан по време на сесията, свикана от депутата от управляващата партия Серхио Гутиерес, който защити събитието като продиктувано "от обществен интерес".

Маусан цитира анализ на въглеродно проучване на Националния автономен университет на Мексико, което показва, че "тези същества са на около 1000 години“. Гутиерес поиска от ораторите да се закълнат, че ще казват истината по време на изслушването. Той каза, че Маусан е поискал сесията, след като през юли бивш служител на разузнаването е казал в комитет на американския Конгреса, че хората не са сами във Вселената и американските власти прикриват доказателствата.

През май американската космическа агенция НАСА проведе първата си публична среща по въпроса и призова за по-строг научен подход за изясняване на произхода на така наречените неидентифицирани аномални явления (UAP).

Мексиканското изслушване предизвика както учудване, така и подигравки, включително шеги, придружени от снимки на извънземното създание във филма "E.T." Събитието „показва презрението, което тази страна има към науката“, написа един потребител на платформата за социални медии X (бившата Twitter). Други споделиха видеозаписи от събитието с думите „Марсианците пристигнаха“. Имаше насмешливи призиви от рода на Маусан да бъде наречен „президент на междугалактическите отношения“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase