Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘’най-голямата маса в света”. Тя е с дължина 2.5 километра, а социалният експеримент “празнува” солидарността и доброто съжителство заедно.

Oще по темата
Всъщност, оказва се, че французите са световни шапиони по най-дълго стоене на масата, съобщи Нова.

Французите са първи в много дисциплини, а една от тях е продължителността по престой на масата – 2 часа 13 минути, средно на ден. Те се възползват от дълги обеди, по време на обедната почивка. Времето между 12 часа и 14 часа в страната е свещено.

 Имат и друга традиция. В неделя на обед цялото семейство - млади и стари се събира около масата.

Флоранс държи един от най-популярните италиански кафе-ресторанти в Ница. Всъщност, италианците, заедно с гърците и испанците заемат второто място по най-дълго стоене на масата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 8 месеца

Да французите и италианците имат най-хубавата кухня. И музика. Страхотни държави. Само в Италия много ме дразни мафията и корупцията им и затова им падат мостовете по магистралите. А франзетата с тия вечни протести и палежи и *** дето са ги донесли от Африка са си прецакали страната. Иначе щяха да са страхонти държави ама...няма пълно щастие.

5

Анонимен

преди 8 месеца

Еее, не знам по какви критерии са правили класацията, но за мен италианците са си нумеро уно, не само по часовете прекарани на маса, но по кухня, качество на ресторантите, обноски, общуване...

4

Анонимен

преди 8 месеца

Нас са ни изключили от класацията, защото ще ги разбием.

fallback