Снимка: БГНЕС
fallback

В Източна Украйна руските войски се готвят да вземат реванш и да си върнат оперативната инициатива на фронта.

Това заяви командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, цитиран от "Укринформ".

"Оперативната обстановка в източните направления остава предизвикателна. Вражеските сили не се отказват от плановете си да достигнат границите на Донецка и Луганска област. Те упорито се готвят да вземат реванш и да си възвърнат оперативната инициатива", отбеляза Сирски.

В Купянския сектор подготовката на руските щурмови части е към своя край. Вражеските войски ежедневно обстрелват украинските позиции с артилерия и минохвъргачки, се казва в изявлението.

"В Лиманския сектор врагът продължава да заменя своите войски с частите на 25-та армия, които бяха сформирани и прехвърлени от територията на Русия", обяви украинският командир.

В сектора Бахмут се водят ожесточени сражения. Руските нашественици правят опити да задържат завзетите позиции, но украинските воини постепенно ги изтласкват.

Заедно с командирите на оперативно-тактическите групировки и бригадите "Лиман" и "Соледар" Сирски разглежда всички възможни действия на противника и одобрява най-ефективните управленски решения.

По думите му основната задача е да се осигури надеждна отбрана, да не се допусне загуба на завзетите рубежи и позиции в Купянския и Лиманския сектор и успешно настъпление в сектора Бахмут. Най-важното е горното да бъде направено с минимални загуби сред украинските защитници, подчерта Сирски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Боби

преди 8 месеца

До Генерал смърт 1. Ъкраинската армия има само 30 машини за разминиране при 1200км фронт 2. РФ има повече 3. Старите Т-54/54/62 се реновират в БРЕМ и Машини за разминиране 4. Руснаците имат карти на собствените си минни полета 5. Руснаците имат достатъчно бомби от типа ОДАБ (обемно детониращо взривно вещество) с които елементарно се разминира полосата за нападение след тези бомби вървят миночистчите и след тях бронетехника. 6. ОДАБ срещу Бункер - няма бункер има братска могила...

139

Генерал смърт

преди 8 месеца

Точно срещу распутицата и през собствените си мини свалени в запорожието ако руския командир ги хнърли в атака ще е по глупав и от гъбено семе то не че руските генерали и в частност путин се отличават с какъвто и да е интелект или умение ама ))) БАНКЕТ ЩЕ ДАМ АКО СЪМ на мястото на Сирски и кратуните отсреща се набутат в атака

138

Генерал смърт

преди 8 месеца

Аз на негово място банкет ще дам че врага ми е толкова *** да се вре в направление в сянка без щанс за оперативен простор докато го разпорвам в запорожието и където всяка помощ ще му е нужна ...но пък от друга страна що пък да не ги кътка като врага греши помогниму )))

fallback