Снимка: Pixabay

В Обединеното кралство полицейско куче на име Монти помогна за разкриването на сериен педофил, който се опитваше да измами служителите на реда, съобщи Liverpool Echo. Полицаи дойдоха с проверка при 54-годишния Андрю Контенто в края на юли. Мъжът имал предишни присъди за притежание на детска порнография. Според присъдата от 2015 г. той няма право да влиза в интернет от устройства без програми за наблюдение, да изтрива историята на браузъра и да се появява на места, където се събират деца, например в близост до детски площадки в паркове. Освен това британецът бе длъжен да представи всички електронни устройства за проверка при първо поискване на служителите на реда, предаде БГНЕС.

По време на посещение на полицейския Ай Ти отдел Контенто представи три джаджи и заяви, че няма нищо друго. Но Монти, специално обучен да търси електроника, веднага надуши друг смартфон в раницата на Контенто. В паметта на устройството полицията откри няколко видеоклипа със сцени на сексуално насилие над непълнолетни.

По време на разпитите Контенто заяви, че смартфонът бил подхвърлен от някого и избухнал на едно от съдебните заседания, но по-късно напълно призна вината си. В крайна сметка съдът в Ливърпул го осъди на 20 месеца затвор. По-рано беше съобщено, че ловци на педофили в британския град Глазгоу се престориха на 14-годишно момиче и разобличиха възрастен маниак. Той се оказал 64-годишен местен жител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase