Снимка БГНЕС

86-годишният глава на Римокатолическата църква пристигна днес в монголската столица Улан Батор, където беше посрещнат от министърката на външните работи Батцецег Батмунхийн. Понтификът беше приветстван от млада жена, която му предложи чаша сушено кисело мляко – монголски специалитет – традиционен местен обичай за гостоприемство.

Франциск ще остане в Монголия до понеделник. След нощния полет днешният беше почивен за папата.

Официално визитата му започва утре, когато трябва да се срещне с монголски политически лидери. След това е предвидено Франциск да отправи публично послание и да се срещне с духовници.

Предвидена е и среща с духовни лидери от различни религии, като на нея ще присъства и проповедник от руската православна църква в Улан Батор.

Монголия има сравнително малка католическа общност, която наброява общо 1500 вярващи и 25 свещеници. Основните религии в страната са будизмът и шаманизмът. Съответно съществен част от посещението на папата е диалогът между религиите, отбелязва ДПА.

Франциск каза, че тази визита ще му позволи да „прегърне една Църква, малка като брой вярващи, но преизпълнена с вяра и голяма в проявяваното милосърдие“. Папата добави, че е очарован от тишината и необятността на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase