Снимка: БГНЕС
fallback

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева съобщи с пост в Екс (X), бивш "Туитър", че е провела "продуктивни" разговори с премиера на Китай Ли Цян в Пекин, предаде Ройтерс.

Тя посочи още, че ще продължи да работи с Китай по теми като борбата с промените на климата и подкрепата за развиващите се и уязвими икономики, съобщава БТА.

Георгиева е на тридневна визита в Китай, след което ще посети Индонезия и Индия за срещите на АСЕАН и Г-20.

Шефката на МВФ се е срещнала и с новоназначения управител на китайската централна банка Пън Гуншън и с финансовия министър Лю Кун.

През юли МВФ повиши леко прогнозата си за глобалния растеж за 2023 г., но остави без промяна прогнозата си за Китай и предупреди, че възстановяването на страната среща проблеми, а свиването на имотния пазар създава рискове. Фондът прогнозира растеж на китайската икономика от 5,2 на сто спрямо 3 на сто през 2022 г. и очаквани 4,5 на сто през 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Накратко :

преди 8 месеца

Крадлина Сталинка лази върху червеното килимче в поза "бг политик" - в поза партер,с разтворени задни междубузия и услужливо отворена устичка с изплезен език,в готовност да поеме... всички капризи и желания на посолството! На всяко посолство!

12

не може да бъде!

преди 8 месеца

Можем да предположим ,че част от разтоворите са били "непродуктивни" -това са разговорите за дедоларизацията на световната икномика и затова не са споменати!?Специално искам да подчертая че не вярвам долърът да изчезне като международна валута ,но считам че очакванията за осезаемо/значително редуциране на долара като международна разплащателна валута са реалистични и реализуеми в следващите 4-5-6 години...

11

Лудото Ленче

преди 8 месеца

...май тази ще си ходи после с влака...

fallback