Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Държавният глава на Сърбия знае какво да очаква на срещата в Гърция. Това обяви сръбският политолог Чедомир Купич, съобщи Данас.

Днес ще се проведе голяма среща в гръцката държава.

Oще по темата
Там ще присъстват водещи фигури от всички балкански държави.

Експертът смята, че сръбският държавен глава вероятно ще получи сметката за своята страна. Вучич ще трябва да вземе ясно решение по темите с Русия и Косово.

Самият Вучич говори за срещата след визитата в Унгария. Добави, че му предстои посещение на място, където ще бъдат представени всички страни от Западните Балкани и ЕС.

Очаква сериозно напрежение върху неговата държава. Купич смята, че сръбската държава ще трябва да реши какво поведение да спазва през следващия период.

На място България ще бъде представена от премиера Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Аз съм

преди 9 месеца

Има едно точно определение за поведението на сръбската страна! Курвенско!

23

Анонимен

преди 9 месеца

Сърбите още живеят с митове и легенди. Грабват нещо което не е тяхно и десетилетия наред повтарят до полуда, пред света, че е "свята сръбска земя", " сърцето на Сърбия", " сръбския Йерусалим", "Южна, Стара Сърбия" и други подобни измишльотини. Зобравяйки, че там, столетия преди тях, е била средновековната империя България.

22

Анонимен

преди 9 месеца

Няма да бъде за първи път, Сърбия да получи сметката...Пак ще се врътне, заради твърде меката политика на запада към нея. Така тя става опасна за мира в региона, намесвайки се във вътрешните работи на бившите югорепублики, по указание на Москва и разигравайки националшовинизма. Лоялността на сърбите е само декларативна.

fallback