Снимка: архив, БГНЕС

18-годишно момиче уби приятелката си след нервен срив. Жертвата също е на 18 години, а трупът й беше намерен от местен рибар в неделя сутринта под пейка в парк в Мангалия в Румъния, съобщават местните медии.

И двете момичета са от окръг Васлуй и са били наети като сервитьорки в хотел в курорта “Сатурн”. В събота вечерта те се скарали в хотелската стая, в която били отседнали. Агресорката обвинила приятелката си, че изневерява на приятеля си и че не иска повече да прикрива лъжите й пред него. 18-годишното момиче поваля жертвата си, след което грабва нож и я убива, като прерязва гърлото й.

В неделя около 04:00 часа сутринта решава да се отърве от трупа, както по-късно ще признае на полицията, отбелязва вестник “Адевърул”. Напъхва я в куфар, вика такси и тръгва към парка “Тоска” в Мангалия. Всичко, включително маршрутът на таксито, е заснето от камери за наблюдение в града. Същите камери, които се управляват от кметството на Мангалия, заснемат момента, в който таксиметровият шофьор паркира пред парка и дори помага на момичето да свали куфара от багажника. Мъжът си тръгва, без да разбере, че от багажа капе кръв, която по-късно е открита от криминалистите на паркинга.

В кадрите от камерите на кметството на Мангалия е уловен моментът, в който младата жена влачи куфара към пейката. Въпреки че е облечена със суичър с качулка, служителите на реда веднага разбират по походката, че е жена. След като изоставя приятелката си в парка, под една пейка, тръгва пеша, търсейки къде да хвърли куфара и ножа - доказателства, които по-късно са открити от полицията с помощта на заподозряната.

В 05:30 ч. един рибар прекосява парка, за да лови риба на кея. „В първия момент си помислих, че е куче. Тогава се приближих, исках да я събудя, помислих си, че може да е пила. Не мърдаше. Бях уплашен, изпаднах в шок, извиках на момчетата на паркинга за помощ. Прилоша ми, започнах да плача. Лицето й беше обезобразено”, разказа мъжът, цитиран от вестник “Адевърул”.

Междувременно момичето, което е убило приятелката си, се прибира в стаята, почиства следите от кръв и отива на работа в хотела, където е наета. Там я намира полицията. Тя признава какво е направила, казва, че съжалява и обяснява, че е уморена от лъжите на приятелката си, в които била въвлечена.

В неделя вечерта младата жена беше ескортирана до съда в Констанца, където беше издадена заповед за задържането й.

Сайтът "Зиаре" пише, че убитото момиче е Алина Чобану, която произхожда от многодетно семейство с баща алкохолик и много социални проблеми. Когато преди три години медията публикува личната история на момичето, бизнесменът Йонел Санду решава да му помогне финансово и морално да завърши обучението си.

„Алина беше като наше дете. Откакто решихме да й помогнем, всеки месец идваше при нас в компанията, давахме й необходимите неща, разговаряхме с нея. Тя ни показваше бележника си от училище. Беше много стриктна и старателна", разказва бизнесменът, след като научава, че Алина е била убита от най-добрата си приятелка.

Няколко дни преди убийството мъжът получава съобщение от Алина с молба да й намери гарсониера под наем до 15 септември, когато тръгне на училище, защото иска да се върне от морето.

“Вместо да й помогнем да отиде в университет, сега се подготвяме за погребението й. Защото не мога да си представя някой друг да се погрижи за погребението й", казва Йонел Санду, цитиран от "Зиаре".
(Кореспондент на БТА Мартина Ганчева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase