Снимка: БГНЕС/EPA

Той се счита за световен шампион по производство на сладолед. Десетки хиляди се редят на опашка за неговия десерт пред малък магазин.

Още по темата
Сладоледът му се нарича джелато и се смята за най-добрия в целия свят. А неговият създател е Серджо Дондоли, съобщи БТВ.

Намира се в град в Тоскана. Преди туристите да залеят обекта на световното културно наследство, както се случва всеки ден, Серджо Дондоли се отправя към своята джелатерия на централния площад в града.

3,50 евро за две топки сладолед – това е цената за изисканите му вкусове като сирене, маслини, розмарин или домат. Пред малката джелатерия бързо се образува задръстване от хора. Сред клиентите му са политици и известни личности. Междувременно самият той се е превърнал в звезда, като раздава автографи на площада.

Серджо Дондоли пътува по целия свят като организатор на шампионати по сладолед и от седем години е смятан за живо национално културно богатство на Италия. Два пъти вече е печелил световното първенство по сладолед.

Изцяло органичен, изцяло натурален - това е неговата тайна рецепта за пълноценен живот на сладоледаджията, предлагащ сладолед от световна класа. Дори това да означава много работа, която Серджо обича. Колко от всеки сорт ще има по-късно, зависи от реколтата и от шанса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase