Снимка: БГНЕС

Силна буря в Берлин предизвика стотици инциденти и пожарната и спасителните служби в града работиха по спешност до рано тази сутрин. Заради метеорологичните условия в германската столица за кратко беше обявено извънредно положение, което беше отменено сутринта, предаде кореспондентът на БНР.

Пожарната служба в Берлин обяви тази сутрин, че през нощта е получила 358 спешни повиквания, свързани с бурята вчера вечерта. "Успяхме да се справим с тези повиквания до 0,15 ч.", заяви говорител на службата. По този начин обявеното по-рано "извънредно положение за времето" бе прекратено и рано сутринта във вторник.

Паднали дървета са били най-честата причина за спешните повиквания. В южната част на Берлин части от покрива на склад са се срутили под огромните водни маси, а в централни квартал „Пренцлауер Берг“ части от дърво са паднали върху трамвайната електромрежа. По данни на Центъра за пътна информация много светофари по пътищата са били изключени заради тази авария. Няма данни за пострадали.

Железопътният транспорт също беше засегнат от няколко прекъсвания. Поради свързани с метеорологичните условия смущения в цялата мрежа на градската железница има закъснения и отменени курсове по всички линии. Влаковите услуги са били прекъснати по няколко линии. Преди това Германската метеорологична служба (DWD) предупреди за риск от силни гръмотевични бури.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase