Снимка: БГНЕС

Папа Франциск предлага да се срещне с патриарх Московски и цяла Русия Кирил на едно от летищата в Москва, когато самолетът му спре там за зареждане с гориво по пътя за Монголия или обратно. Това съобщи в неделя ТАСС председателят на Световния съюз на старообрядците Леонид Севастянов, цитирайки личен разговор с понтифика.

"Папата предлага да се срещне с патриарх Кирил на някое от летищата в Москва, в Домодедово или Внуково, когато лети за Монголия. След това ще трябва да зареди гориво на едно от летищата в Москва", каза Севастянов.

По думите му първата среща между патриарх Кирил и папата се е състояла през 2016 г. на летището в Хавана, така че сега може да се проведе подобна среща.

"Летището се счита за транзитна зона, неутрална, това не би предизвикало съпротива от онези, които са против посещението на понтифика в Русия. Ако има отговор от страна на патриарха, тогава такава среща може да се състои на 31 август по пътя на папата за Монголия. Или на връщане на 4 септември", добави Севастянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase