Снимка: Pixabay/maraisea
fallback

В северната италианска провинция Равена 14 души бяха ранени от буря с градушка, ударила региона предишния ден, съобщи вестник "Месадежро". Двама са пострадали от паднало дърво върху колата, откарани са в болница. Бури с вятър, дъжд и градушка връхлетяха регионите Ломбардия и Емилия-Романя, причинявайки смущения в движението и нанасяйки сериозни щети на селското стопанство в тези региони. Земеделската асоциация Coldiretti съобщи за 46 случая на град с размерите на топка за тенис на маса.

Пожарникарите на Емилия-Романя почистват пътищата от паднали дървета в неделя. Като превантивна мярка беше спряно железопътното движение в един от участъците в района на Равена.

Вълна от лошо време с бури и градушка връхлетя северната част на Италия след период на необичайни горещини. В сряда циклон обхвана района на Венето, където до 110 души бяха ранени в резултат на градушка и падащи парчета счупено стъкло.

Докато жителите на североизточната част на Италия броят щетите от дъждовете и градушките, жителите на централните и южните райони на страната продължават да изнемогват от необичайните горещини, които антициклонът Харон донесе на Апенините от Африка. Тази седмица на островите Сицилия и Сардиния въздухът почти навсякъде се загря до 45 градуса, но бяха регистрирани пикове на топлина до 46,7 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 месеца

А в Пловдивско горят сухи съчки и храсти.

fallback