Снимка: Pixabay/Zuper_Dragon

Китаец спаси 4-годишно съседско момче от падане от балкон на 14-ия етаж, рискувайки живота си. Това съобщи "Саут Чайна Морнинг Пост". Спящото момче е било оставено само в апартамента от родителите си. Детето обаче се събудило и някак успяло да излезе през прозореца на балкона. Момчето увисна на рамката, вкопчено в тесния перваз с краката си. Започна да плаче и да вика за помощ.

Плачът му бе чут от съседа от долния етаж Ванг Чжуни. Мъжът изтича до прозореца, покатери се върху перваза на балкона си и с една ръка хвана момчето за петите, като му помогнал да се задържи. По това време съпругата, дъщерята и съседът на спасителя държаха собствените му крака. Според един от обитателите на къщата момчето и мъжът са останали в това положение шест минути, докато служители на управляващата компания на жилищния комплекс пристигнали, за да помогнат.

Постъпката на съседа не остана незабелязана. Ванг Чжуни, семейството му, служители на управляващата компания и възрастен съсед, който им е помогнал, са наградени от местните власти за проявената храброст. Много интернетаджии, които научиха за инцидента, благодариха на мъжа за героичната му постъпка. „Това, което направи, е невероятно. Все пак той е обикновен човек без никаква подготовка. Той е много смел“, пише един от тях.

По-рано беше съобщено, че в Китай доставчик на храна скочил от мост, за да спаси давеща се жена. След подвига мъжът се притеснявал само от недоставени поръчки, за които можел да бъде глобен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase