Снимка БГНЕС

Второ денонощие продължава издирването на лъвицата в Берлин.

Властите обявиха, че жители на германската столица са заснели хищника да преследва друго животно в покрайнините на града.

В района бяха разположени 30 полицейски автомобила. Ветеринари също се включиха в издирването. През нощта бяха използвани и термокамери, съобщава БНР.

Местните жители бяха предупредени при възможност да не напускат домовете си.

Още по темата

В четвъртък полицията започна мащабно издирване на избягала лъвица. Предполага се, че тя се укрива в горите в южната част на града. Полицията дежури заедно с ветеринарната служба и арендаторите на ловни площи. Службите за спешна помощ също са нащрек за животното и наблюдават региона с хеликоптери. Използват се и дронове и термовизионни камери. На мястото, на което лъвицата е биля видяна, се намират и ветеринарен лекар и ловци.

Животното ще бъде застреляно, само ако представлява непосредствена заплаха за хора в момента, в който го заловят, категорични са властите. Иначе, по процедура, то ще бъде само приспано.

Населението в южните части на града е помолено да се въздържа от разходки в горите. Животното е забелязано за първи път късно в сряда от шофьор, който видял как лъвицата разкъсва диво прасе. В четвъртък лъвицата е забелязана и от полицейски служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase