Снимка: БГНЕС

Британската радио и телевизионна компания BBC. съобщи, че е отстранила от работа един от своите служители, след като в пресата се появиха съобщения, че той е извършил незаконни действия, свързани с порнографски снимки на непълнолетна. Случаят се отнася до неназован водещ на BBC.

По-рано днес The Sunday Times публикува изявление на жена (името ѝ също не се разкрива), която твърди, че популярен водещ от медията е платил на непълнолетната ѝ дъщеря 35 000 лири за интимни снимки. По време на закупуването на снимките момичето е било на 17 години.

Въпреки че възрастта на съгласие за интимни отношения във Великобритания е 16 години, Законът за закрила на детето от 1978 г. изрично забранява правенето, съхраняването или споделянето на снимки на непълнолетни лица под 18 години. И е незаконно непълнолетно лице да дава съгласие за интимна фотография. Наказанието за нарушаване на този закон е до десет години затвор.

"Би Би Си приема всички обвинения сериозно и разполагаме със стабилни вътрешни механизми за превантивно справяне с подобни обвинения", се казва в изявление на компанията. "Това е сложен и бързо развиващ се набор от обстоятелства и Би Би Си се опитва да установи фактите възможно най-бързо... Можем също така да потвърдим, че един от служителите от мъжки пол е отстранен от работа"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase