Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Лявата кандидатка Оливия Чоу беше избрана за кмет на най-големия канадски град - Торонто, което сложи край на почти десетилетие на управление на консерваторите в града, предаде Асошиейтед прес.

Тя е първата етническа китайка и първата цветнокожа жена, която ще ръководи един от най-мултикултурните градове в света.

Жителите на Торонто гласуваха втори път за кмет от октомври насам, след като бившият кмет Джон Тори подаде оставка няколко месеца след началото на третия му мандат заради скандал с интимна връзка с негова служителка.

На изборите се явиха 102 кандидати, а Чоу получи 37 процента от гласовете, изпреварвайки заелата второ място Ана Байлао, която получи 33 процента.

Чоу е родена през 1957 г. в Хонконг, а когато е била на 13 години нейното семейство е имигрирало в Канада. Преди да стане кмет, Чоу е работила в общинския съвет на Торонто, посочва АП.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Гошо

преди 10 месеца

Тия китаици нали Сибир трябваше да завладяват какво се мотат по Онтарио, към Сибир трябва да вървят

15

Demonaz

преди 10 месеца

До долния 17. Защо няма бял кмет в чайника или някоя африканска държава? Нали си много мулти-култи? Отговаряй като те питат? Дъщеря ти черен зет да ти довете.

14

Анонимен

преди 10 месеца

И това трябва да е новина ли. Света се глобализира не сме племена в палатки които си пазим територията до реката. Излезте навън от кочинката малко и вижте света какъв е през 21-ви век. През това минаха Лондон, Америка и много други. Скоро може и ние да имаме и президент различен от българин защото големите патриоти не правят деца !

fallback