Снимка БГНЕС
fallback

15 души са починали от алкохолно отравяне в Иран след консумация на нелегален алкохол, съобщават държавните медии. Броят на подобни смъртни случаи в страната се увеличава., информира БГНЕС.

"Досега са починали 15 души, а 180 души са били отровени и хоспитализирани", заяви пред държавната информационна агенция ИРНА Хосейн Фазели Хариканди, главен съдия на провинция Алборз, където са станали отравянията.

По думите му повечето от хоспитализираните вече са изписани, но "някои са ослепели", а други са подложени на диализа след увреждане на бъбреците.

След Ислямската революция от 1979 г. Иран забранява производството и консумацията на алкохолни напитки.

Оттогава на черния пазар се разпространява контрабанден и нерегламентиран алкохол, като в напитките често се добавя метанол като по-евтина алтернатива на етанола.

Властите в провинция Алборз са арестували шестима души и са иззели повече от 6000 литра алкохол от козметична фабрика преди разпространението му, казва Хариканди.

Институтът по съдебна медицина на Иран съобщи, че през годината до март 644 души са починали след консумация на "фалшиви алкохолни напитки", което представлява 30-процентно увеличение спрямо предходния 12-месечен период.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Иран

преди 11 месеца

Очакват се много смъртни присъди по това дело.Също ще има и уволнени митничари с офицерски звания.Уж там алкохола забранен със закон,а държат рекорда по смъртни случаи.Това няма да бъде простено току така.

3

Анонимен

преди 11 месеца

Метанол не се добавя. Той е част от процесите на ферментация и дистилация. По- голямото му количество значи некачествена дистилат.

2

Зозо

преди 11 месеца

.....през годината до март 644 души са починали след консумация на "фалшиви алкохолни напитки"..... Бреее, тези подминаха боярищниците :))))))))))))))))))))))))))

fallback