Снимка: БГНЕС
fallback

Русия предприе през изминалата нощ атака с дронове срещу Киев и Киевска област, отразена от украинската противовъздушна отбрана, съобщиха в каналите си в Телеграм представители на украинската армия, цитирани от Ройтерс.

По данни на сайта "Суспилне" срещу Запорожие също е имало атаки и са чути взривове. Местните власти засега не дават данни за жертви или ранени, предаде агенция УНИАН. Там са поразени комуникационни съоръжения, местна ферма и популярно място за почивка.

Лвов също е станал мишена на атаки и в града са били чути серия от експлозии. Кореспонденти на Би Би Си чуха три експлозии и стрелба на противовъздушната отбрана в Лвов. Ръководителят на военната администрация на облстта Максим Козицки предупреди, че заплахата от повторни атаки се запазва.

Кметът на Лвов Андрий Садови коментира също атаката в канала си в Телеграм. "Сами много добре чувате. В Лвов и Лвовска област отекват експлозии. Останете в бомбоубежищата или поне стойте в коридора", призова той.

По предварителни данни от 6,02 часа в Лвов е регистрирано попадение в критично инфраструктурно съоръжени, съобщи ръководителят на Лвовската областна администрация Максим Козицки. По думите му в резултат на пристигането няма пострадали хора. "Имаше пожар. Всички служби работят на мястото", уточни той и допълни, че в района е свирен край на въздушната тревога.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Гошо

преди 10 месеца

До- нн- 20------Беше тая ,други договори предстоят ,единият се казва "пълна и безусловна капитулация" Те руснаците тоя договор има от къде да го препишат ,няма да се озорят

22

Анонимен

преди 10 месеца

Изчезна командващия украинската армия, изчезна началника на ГУР... Скоро ще изчезне и Зеленски...

21

Анонимен

преди 10 месеца

това е заглавие от немски вестник:Дипломат каза, че танковете Leopard скоро ще попаднат в Червената книга

fallback