Снимка: БГНЕС

Най-малко 15 възрастни хора, които пътували към казино, загинаха в канадската прерийна провинция Манитоба, след като камион с полуремарке удари тяхното превозно средство, съобщи в. "Уинипег фрий прес".

Катастрофата е станала близо до град Карбъри в югозападната част на Манитоба, на 170 км западно от провинциалната столица Уинипег.

Ако броят на загиналите бъде потвърден, катастрофата ще бъде един от най-смъртоносните пътни инциденти в новата история на Канада.

"Кънейдиън броудкастин корпорейшън" излъчи снимка на на напълно изгорял бял автомобил и на син камион с разбита предница.

Инвалидни колички и смачкани проходилки бяха струпани на мястото на произшествието. Превозно средство на възрастните хора е било специализирано за транспортиране на инвалиди.

Кралската канадска конна полиция каза, че всички налични ресурси са разгърнати на мястото на инцидента. Здравните власти в Манитоба обявиха, че е в ход "справяне със ситуация с множество жертви".

В съобщение в Туитър канадският премиер Джъстин Трюдо нарече станалото "невероятно трагично".

През април 2018 г. в съседната провинция Саскачеван 16 души загинаха, след като камион удари автобус, превозващ младежки отбор по хокей, на селски път. През 2019 г. шофьорът на камиона беше осъден на осем години затвор.
(БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase