Снимка: архив, БГНЕС

Двама войници са убити, а един е ранен днес при стрелба на полигон на японската армия в префектура Гифу, централна Япония, а заподозреният извършител бързо е бил арестуван, предаде Франс прес.

„По време на учение с бойни боеприпаси като част от обучението на новобранци кандидат за Силите за самоотбрана простреля трима души“, се казва в изявление на японските сухопътни Сили за самоотбрана.

Двама от тримата пострадали са откарани в болница в безсъзнание и са починали от получените наранявания. Трети пострадал е в стабилно състояние и животът му е вън от опасност.

Според местната полиция, интервюирана от АФП, заподозреният стрелец е 18-годишен войник, който е арестуван на място от други войници.

Той е стрелял с "намерение да убие", добави полицията.

Жертвите са мъж на около 50 години и двама мъже на около 20 години, според японската обществена телевизия Ен Ейч Кей.

Кадри от въздуха, излъчени от електронната медия, показват войници и цивилни, събрани около кола на спешна помощ, и полиция, която блокира близките пътища.

Местен жител каза за телевизионния канал, че е видял няколко спасителни превозни средства да пристигат с висока скорост в района около 9:30 сутринта местно време (0030 по Гринуич), но не е чул нищо преди това.

Полигонът, където е станал инцидентът, е закрит обект на площ от повече от 65 000 квадратни метра. Той се управлява от японските Сили за самоотбрана, които всъщност съставляват армията на страната, уточнява АФП.

 (БТА, Петя Гергова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase