Снимка: БГНЕС
fallback

Нивото на водата продължава да спада в районите на Херсонска област в Южна Украйна, засегнати от скъсването на стената на язовир "Каховка", съобщи назначеният от Русия губернатор на областта Владимир Салдо, предаде ТАСС.

В района на Нова Каховка то е спаднало до 7 метра, в Олешки район - до 1,5 метра, а в Голопристански район - до 2,1 метра. Над 7000 души са евакуирани от наводнените райони, а броят на хоспитализираните е нараснал до 77 души, посочи Салдо.

Най-малко 32 населени места в контролираните от Киев части от Херсонска област са залети с вода след разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, съобщи украинското министерство на вътрешните работи.

До този момент общо 2699 души са евакуирани от наводнените селища, са казва в съобщението на украинското ведомство. /БТА, Светослав Танчев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Холмс

преди 11 месеца

на ем-човците им хареса да взривяват, първо газопровода, сега язовира .. боя се, че ще настъпят мотиката

16

Анонимен

преди 11 месеца

Разбира се, не трябва да се изключва възможността за погрешно допуснати кадри до ефира. Какво обаче трябваше да покажат експлозията на водноелектрическата централа и стрелбата по евакуирани цивилни от руското МЧС? Украинската пропаганда не намери кадри за спасяване на своите граждани със силите на спасителните служби на Украйна. Защото такива кадри няма.

15

Анонимен

преди 11 месеца

Медийният експерт Владислав Матяш, наричан куратор на Радата и единния телемаратон от кабинета на президента, потвърди, че такъв кадър наистина е попаднал в ефир. Той нарече случилото се грешка, човешки фактор и обеща масови уволнения заради това.

fallback