Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова младежите в Турция да отидат до урните на 28 май за втория тур на президентските избори, пише "Дейли Сабах".

Ердоган заяви, че през 21-те години, в които управляващата от него Партия на справедливостта и развитието (ПСР) е била в управлението, те са работили за защита на свободите на младите хора.

В изявлението, което публикува в своя Twitter, Ердоган призова младежите "да не обръщат внимание на лъжите на онези, които искат да споделят с вас своите политически провали и на мрачната картина, която се опитват да нарисуват пред Вас".

Ердоган отбеляза, че през 21-те години, в които са били в правителството, "не сме се намесвали в начина на живот на никой от (нашите младежи), нито сме позволявали на някого да се намесва в чуждото облекло, начин на мислене, очаквания и вкусове".

"В допълнение към многото дейности, инвестиции и проекти, които донесохме на страната ни, ние работихме усилено, за да можете да изразявате свободно идеите си и да изживеете младостта си свободно и пълноценно", каза той.

"Ние правим решителни стъпки към нашите цели с 208 университета, 96 технопарка, 316 центъра за дизайн и 1249 центъра за научноизследователска и развойна дейност.

"С TEKNOFEST, където се състезават повече от 1 милион млади хора, разполагаме с платформи, където можете да покажете потенциала си и да се състезавате със света. Благодарение на нашия Национален технологичен ход се превръщаме в страна, която не само потребява технологии, но и ги проектира, разработва и произвежда", заяви Ердоган.

"Надявам се, че след 28 май заедно с вас ще започнем изграждането на "Векът на Турция"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase