Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин опроверга днес информацията, появила се в американския в. "Вашингтон пост", че е предложил на Украйна да предаде позиции на руската редовна армия, предаде Ройтерс.

Кремъл също опроверга информацията, като я определи като фалшива новина.

"Вашингтон пост", позовавайки се на изтекли разузнавателни данни на САЩ, написа, че през януари е предложил на украинското разузнаване да разкрие местонахождението на войници от руската редовна армия в замяна на това Украйна да изтегли силите си от Бахмут.

Бойците от "Вагнер" от доста време се сражават в Бахмут и играят водеща роля в руската офанзива в Украйна. Пригожин често критикува руското военно командване, като основната му теза е, че неговите хора не получават достатъчно боеприпаси от министерството на отбраната.

Според "Вашингтон пост" Украйна е отхвърлила предложението на Пригожин, тъй като му няма доверие.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че информацията на американския вестник прилича на фалшива новина.

Самият Пригожин също коментира медийната публикация, като в аудиозапис, разпространен днес чрез "Телеграм", той нарича "абсурдни" твърденията за свое предполагаемо сътрудничество с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

12 полета са изпратени до други летища. Гетуик не работеше около час, но дали дронът е открит, не се съобщава.

52

Анонимен

преди 1 година

В Полша и Великобритания - странни инциденти с неизвестни дронове по летищата. На летището във Варшава неидентифициран дрон с размер на планер се приближи опасно до пътнически самолет снощи. БПЛА е бил на височина около 600 метра над летището, забелязан е от пилотите на поне два самолета, идващи за кацане. Инцидентът се разследва, полските власти не са го коментирали официално, пише агенция dpa. И днес подобно явление беше наблюдавано на лондонското летище Гетуик, пише Би Би Си. Там приемането на самолети беше спряно за няколко часа заради предполагаемата активност на дронове. 12 полета са изп

51

Анонимен

преди 1 година

ще се сблъска с яростна съпротива от страна на малка, но гласовита група републикански сенатори, които искат да намалят разходите за Украйна.

fallback