Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Аржентина обяви ново споразумение за преводи с юани, съобщи Блумбърг.

Страната се е договорила с Китай. С китайска валута ще бъде изплащан вноса на китайски продукти.

Oще по темата

Страните в Южна Америка наблюдават намаление на доларовите си резерви заради евтиния износ на селскостопански продкути. Споразумението беше договорено на голямо общо събитие, на което присъстваха и китайски компании.

Обяснява се, че китайския юан започва да се превръща в резервна валута. Това представлява реална конкуренция на американската валута.

Подобни договорки обявиха Китай, Бразилия и Русия. Различни страни опитват да намерят алтернатива на амеирканската валута.

Това отваря варианти за допълнителни преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 1 година

Трябваше да си купя долари още когато курса беше нисък.

50

АНГЕЛ

преди 1 година

Внасям разни неща от Китай и винаги съм се дразнил че трябва да плащам в долари когато правя превод от моята сметка към Китайските ми контрагенти.Дори и със евро немога защото в Китай няма еврови сметки.А нашите банки не предлагат сметки в йоани.Силно се надявма това скоро да се промени!

49

до 49

преди 1 година

Това което казваш е абсолютно вярно и започнахме да го правим.Всички доларови резерви ги намалихме до минимум.Вместо долари в момента държим стока и активи но има евро но тенденцията е и него да го махнем.Мразя да правя прогнози но БРИКС е на път да върне златния стандарт даже и да не успее да го направи-вече нищо не е същота.Ние европейците можем да живеем без САЩ.Но не можем да живеем без евтините китайски стоки.Следователно общата валута (юан/рубла) ще е по важен

fallback