Снимка: БГНЕС

Членовете на „Дружеството на натуристите“, организация практикуваща „културата на свободното тяло“, са протестирала срещу проекта за изграждане на кабинков лифт, който ще отвежда пътниците от един от кварталите на Виена до Каленберг - хълм, в чието подножие се намира градът и е любимо място за разходка и екскурзии на виенчани.

Причината е, че трасето ще премине в продължение на двеста метра над един от районите на острова на река Дунав, определен за нудистки плаж.

Членовете на дружеството считат за застрашено мястото за почивка и се опасяват от загуба на личното си пространство. Австрийската осведомителна агенция /АПА/ цитира нудистката Барбара Хаузел, която казва, че се страхува за личния си живот, ако на ползвателите на въжената линия с камери за мобилни телефони бъде разрешено да пресичат района.

"Не искам да се окажа в интернет", казва 72-годишната пенсионерка.

Изпълнителят на проекта Ханес Деяко се опита да успокои нудистите, като заяви, че въжените линии ще преминават над плажа само в кратък участък. По думите му освен това прозорците могат да бъдат направени така, че да стават автоматично непрозрачни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase