Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Полша проведе учение за констранастъпление със симулиране на превземане на стратегическия канал между Балтийско море и залива на Висла и околните мостове. Те са разположени на няколко километра от руския анклав Калининград.

В учението на въздушните, сухопътните и военноморските сили на страната се включи и американската армия, предаде БНР.

Целта е да се демонстрира готовност за възпиране на евентуална руска агресия оттам, обясни пред Ройтерс полковник Карол Франковски, говорител на полската армия.

Каналът, открит през септември миналата година, позволява на корабите да плават от Балтийско море до пристанищата, намиращи се в лагуната на Висла, без разрешение от Русия.

В Швеция също провеждат учения - най-мащабните за страната през последните 25 години. В тях участват 26 000 военнослужещи от общо 14 държави, сред които 12 членки на НАТО, както и Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

Чърчил е казал, да не забравяме все пак, че Полша се управлява от най гнусните от гнусните поляци...и сега е така. Гнусни поляци управляват Полша. За съжаление и в България става така, най гнусните от гнусните българи искат да управляват България. Слава Русия, слава Путин, голям президент на велика страна, на техните плещи се крепи живота на тази планета. Ясно е че Украйна е фашистка държава, защо запада е пак с фашисти те украинци този път, преди бе фашистка Германия. Слава Русия

39

Анонимен

преди 1 година

Тъпите поляци за пореден път дърпат дявола за опашката и за пореден път Европа ще пламне от там...Не знам има ли въобще смисъл да се коментира поредните полски изцепки, дирижирани от задокеанските ни "партньори"...Всеки трезвомислещ човек отдавна си е направил изводите

38

След Украйна

преди 1 година

на руснаците им стана ясно, че няма НАТО няма ЕС няма Украйна - всичко в САЩ. Защо им е да се биат с ръката или крака, като най-добре е да отрежат направо главата?

fallback