Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Унгарската полиция откри 17 мигранти, натъпкани в затворено пространство без вентилация в тежкотоварен камион, предаде Ройтерс.

Унгарските власти са спрели камиона с турски регистрационни номера вчера, близо до село Киштелек, намиращо се недалеч от южната граница на Унгария.

Шестнадесет от мигрантите са от Египет, а един - от Либия. При откриването си мигрантите са имали спешна нужда от медицинска помощ. Спасяването им е станало възможно само благодарение на бързите действия на унгарските сили на реда, които са получили информация от румънските власти, става ясно от публикация в сайта на унгарската полиция.

Трафикантът на мигрантите, който е турски гражданин, е задържан.

През февруари 18 афганистански мигранти бяха намерени мъртви в изоставен камион, близо до българската столица София, припомня Ройтерс.

Хиляди хора бягат от Близкия изток, Африка и Азия заради военни конфликти и лоши условия на живот, като мнозина от тях се надяват да стигнат до Европа през Балканите. Унгария изгради ограда по южната си граница със Сърбия, но маршрутът през Унгария към Западна Европа продължава да е популярен сред мигрантите.
(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Нямаше нужда.

8

aa1820

преди 1 година

По логиката на австрийските лицемери - големите пазители на Шенген, които обясняват как бежанците трябвало да се връщата в първата европейска държава в която са стъпили, аз бих им отговорил в същия стил - като ги хванете в Шенген, връщайте ги на първата шенгенска държава, откъдето са влезли. Шенген тряяло да се реформира преди да се разшири. Ама преди да се реформира приехте Хърватска, да могат да ходят на море по бързо лятото.....лицемери подли.

7

Най-вероятно

преди 1 година

Всичките 17 са от България.

fallback