Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Валенсия премина на 4-дневна работна седмица. Това е първият град в Испания, който въвежда експериментално да се работи 32 часа седмично.

Тестът ще продължи до първата седмица на май, предаде БНТ. Целта на пилотната програма е да се направи анализ за здравословното и емоционалното състояние на работещите във Валенсия.

По време на експеримента ще се проучи и дали с 4 работни дни се повишава ефективността на работата и дали намалява замърсяването на околната среда.

А кое е по-добре - да се работи 4 дни вместо 5, ще стане ясно в средата на юли, когато ще излязат резултатите от проучването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До 10

преди 1 година

Ами аз съм спрял от няколко години - имах бизнес продадох го и си купих няколко апартамента в София.Да ти кажа на 47 съм и се чувствам щастлив като студент.От работа файда няма - стрес, нерви, умора. От мене да знаеш - от свободата по-хубаво няма

18

Анонимен

преди 1 година

Тук държавата не може да се справи с частниците които направо изнудват хората да работят много повече от 8 ч., естествено без да им плащат за допълнителния труд, а и миним. заплата която дават е обидна. Те с джипове и какви ли не къщи, екзотика за семействата им, а хората роби. Държавата не ги защитава, а това ще доведе до липса на работещи.

17

Анонимен

преди 1 година

Сега се радват, после ще съжаляват.

fallback