Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Пет души са убити и най-малко шест са хоспитализирани след стрелба в банка в центъра на Луисвил, щата Кентъки. По данни на полицията стрелецът е неутрализиран.

Полицията заяви, че около 8:30 сутринта местно време са постъпили обаждания за "активен стрелец" в Old National Bank в Луисвил, най-големият град в южния щат, и че служителите са били на място след "минути".

"Потвърдено е, че петима души са били убити вътре. Най-малко шестима са транспортирани до болницата на университета в Луисвил, включително един полицай с различни наранявания", каза говорителят на полицията подполковник Пол Л. Хъмфри на пресконференция, добавяйки, че не може да потвърди, статуса на пострадалите, посочи АФП.

"Вече няма активна заплаха от стрелец. Предполагаемият извършител е неутрализиран", потвърди полицейското управление в Туитър, като същевременно призова жителите да стоят далеч от района.

Заради инцидента има много полицаи пред сградата на Old National Bank.

Телевизионен канал "WDRB" цитира свидетелка, която казва, че е чула множество изстрели и счупено стъкло, докато е била в колата си на кръстовище близо до мястото на стрелбата.

Масовата стрелба в Луисвил е 146-та за годината според данни от архива на насилието с огнестрелно оръжие, дефинирана като инциденти, при които четирима или повече души са били простреляни или убити, с изключение на нападателя, посочва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

АЗ

преди 1 година

Поредния психично болен демонкрат!

26

Американ

преди 1 година

Много прюят Америка разни руски слуги но са им обясня нещо.Да си Щат звучи гордо а да си гетото на Европа не е повод за гордост драги рушороби

25

Анонимен

преди 1 година

Дивия Запад ще си остане див ...

fallback