Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малко 27 мигранти загинаха при потъването на две лодки близо до Тунис вчера и днес, предаде Франс прес, като се позова на говорител на съда в град Сфакс.

С това общият брой на жертвите при корабокрушения край бреговете на северноафриканската държава от началото на миналия месец надхвърли 100.

37 мигранти от африкански страни южно от пустинята Сахара отплавали с две лодки северно от Сфакс. Едната обаче потънала вчера следобед. 20-те човека на борда са в неизвестност. 17-те мигранти на втората лодка са били спасени, каза първо говорителят на съда в Сфакс.

По-късно той съобщи, че подобен инцидент е станал и тази сутрин. Четирима мигранти са загинали, трима са в неизвестност, а 36 са били спасени, след потъването на лодка.

Вчера Националната гвардия на Тунис съобщи, че е спасила през първите три месеца на тази година повече от 14 400 души - ръст от над пет пъти в сравнение със същия период миналата година. Основна причина за това е, че много повече лодки с мигранти предприемат сега риска да опитат да прекосят Средиземно море, за да достигнат Европа.
Над 13 100 от спасените мигранти са от африкански държави южно от Сахара. Останалите са тунизийци. /БТА, Николай Станоев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

О времена о нрави. На времето за работна ръка пардон роби се водиха войни сега робите идват сами като много згиват по пътя Европа е гъсто населена и повече роби за сега не и трябват Да се насочат на Север където е Русия Там земята е необятна В Европа ядят свинско пият алкохол което Корана забранявя Путин се беше оплакал че ако не беше Октомврийската революция Русия да е 500 милиона И за последните 30 години сее стопила с над 10 милиона а САЩ е нараснал с 38 милионаКак става така да се не начудиш

11

съвет

преди 1 година

спасените директно в Брюксел , там са загрижени за тях .

10

Анонимен

преди 1 година

Преди години ЕС плащаше на Кадафи да ги спира и тогава лодки нямаше. Една от причините американците да убият Кадафи и да превърнат Либия от страна на реда в страна на разрухата и нещастието е точно тази. Америка иска слаба Европа, която на колене да ги моли кога за газ, кога за праз...

fallback