Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Украинските сили използват съветски хеликоптери в мисии на фронта, предаде Асошиейтед прес.

Украински командир разказва пред АП за екипажите на хеликоптери Ми-24, които ежедневно правят по три или четири излизания от базите си.

"Изпълняваме бойни задачи по унищожаването на вражески машини и на живата сила на противника. Извършваме атаки от далечно разстояние, като при това положение врагът не може да ни порази с противовъздушните си системи", изтъква командирът, поискал да остане анонимен по съображения за сигурност и в съответствие с военните разпоредби.

Войната в Украйна като цяло е артилерийска война, като двете страни в конфликта се сражават за всеки сантиметър земя, но възможностите на украинската авиация играят важна роля в бойните действия, пояснява военният.

"Хеликоптерите са изключително важни", казва още командирът, който е част от украинската 12-а бригада на армейската авиация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Обективен

преди 1 година

Позиционна война, водеща до изтощение и двете страни. Без войска, победа няма. Оцеляването на Украйна, ще стане само, ако се откажат от територии. Иначе трябва, да влезе физически НАТО или самостоятелно САЩ. Тогава ядрена война. Не ми се вярва войната да свърши с последният убит фронтовак украинец.

56

Анонимен

преди 1 година

Няма кво да се плащат моzковянците. Тия хеликоптери путин ги унищожи още март месец !Куршумите и ракетите дето летят по тях за западен фейк ! :D

55

Рибентроп-Молотов

преди 1 година

Тая статия като е фейк защо всички *** са скочили и реват в коментарите, а?

fallback