Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски пристигна на предните позиции на украинската армия в Бахмут, съобщи офисът на държавния глава на Украйна. Президентската администрация показа и кадри, на които той награждава отличили се в защитата на града бойци.

Пристигането в Бахмут е част от работното пътуване на президента в Донецка област. Зеленски е изслушал доклади за оперативната обстановка и хода на бойните действия на фронтовата линия.

"Имам честта да бъда тук днес, в източната част на нашата държава, в Донбас, и да наградя нашите герои, да ви благодаря, да ви стисна ръцете. Благодаря ви, че защитавате държавата, суверенитета и източната част на Украйна", каза Володимир Зеленски.

Артилеристът капитан Иля Вергун, удостоен със званието Герой на Украйна, получи от държавния глава орден „Златна звезда“. От 24 февруари 2022 г. Вергун участва в съпротивата срещу въоръжената агресия на Руската федерация. Лично е извършвал противотанковите изчисления по време на освобождаването на град Тростянец, Сумска област, участвал е във възпирането на врага в посока Изюм. Частите под негово ръководство  са унищожили голямо количество вражеска техника.

Присъстващите почетоха паметта на загиналите защитници с минута мълчание.
 

Коментари Напиши коментар

103

Сарказъм Радомирски

преди 6 месеца

Чудеса могат да се направят с парче зелен плат и средномощен компютър...

102

А защо пък да не е

преди 6 месеца

В Артемовск шута? Щом е стигнал и излязъл от там, значи че хич никой не му дреме че е бил там. Зеленски е НИКОЙ!!! Един комедиант който се дърви, толкоз.

101

СВОЙ

преди 6 месеца

Наркомана в Бахмут,абсурд!Това пак е снимано в някой от неговите бункери.