Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Англия повече от 500 сериозно болни пациенти са починали миналата година, след като не им е оказана своевременна спешна помощ в болници в резултат на големи забавяния на линейките, показва разследване на "Гардиън".

"Гардиън" съобщава, че в повечето случаи Бърза помощ е пристигнала в домовете на пациентите след около 15 часа от повикването, предаде кореспондентът на БНР.

Смъртните случаи включват хора с инсулт или инфаркт или чието дишане внезапно се е влошило, а също при пътнотранспортни произшествия.

Статистиката показва, че при всички случаи линейките са пристигали далеч след целевите времена в националното здравеопазване за реагиране при извънредни ситуации.

Трагичните случаи са се увеличили и поради факта, че често линейките просто не са могли да получат достъп до болниците, за да оставят пациентите в прекалено претоварените отдели за спешна помощ.

Регистрираните 511 смъртни случаи в Англия през 2022 година надхвърлят повече от два пъти 220-те случаи през 2021 година.

Доктор Ейдриън Бойл, който е президент на Кралския колеж по спешна медицина, представляващ лекарите, заявява за "Гардиън", че повечето от тези трагични случаи са били предотвратими.

"Данните са силно обезпокоителни. Бройката е еквивалент на жертвите на няколко самолетни катастрофи", допълни Бойл.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Сега в Англия, скоро и тука! Ама безплатно!

9

Спешно да им пратим

преди 1 година

отряди от ФакултетО, от Столипиново и от екзотичната част на Сливен, за да превъзпитат кадрите от Кралския колеж по спешна медицина!

8

Анонимен

преди 1 година

От нас се учат..Някой да им каже, че тук след 23 часа ти пращат линейка сутрин, защото вечер не работят. Да знаят, да не се минат....

fallback