Снимка: БГНЕС
fallback

Петима души са убитите при престрелка между азербайджанските сили и етническите арменци в региона Нагорни Карабах, предаде Ройтерс, като се позова на съобщения от Азербайджан и Армения.

Азербайджанското министерство на отбраната каза, че двама войници са загинали при престрелка, след като азербайджански войски са спрели конвой, подозиран от тях, че пренася оръжия. Според ведомството конвоят е използвал неразрешен път.

Oще по темата
Арменското външно министерство заяви, че трима служители на вътрешното министерство на Нагорни Карабах са били убити. Според него конвоят е пренасял документи и служебен пистолет.

То определи като "абсурдни" твърденията на Азербайджан, че са били пренасяни оръжия.

Спорният регион е международнопризнат за част от Азербайджан, но населението му се състои предимно от етнически арменци.

Нагорни Карабах е бил в центъра на две войни между Азербайджан и Армения, откакто двете страни получиха независимост след разпадането на Съветския съюз през 1991 г. През 2020 г. имаше шестседмичен конфликт, който завърши с примирие и изпращане на руски миротворци, които остават в региона, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Талибан ерджолан

преди 1 година

Няма мир под сянката на алахата!

9

Анонимен

преди 1 година

Путтларя сега ще потупа армяните по рамото и ще каже: "Оправяйте се!"

8

Анонимен

преди 1 година

Е, Путин в момента е зает и няма да може да ги разтърве

fallback