Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Много е важно България да има правителство след предстоящите избори в страната. Това обяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Дипломатът обясни, че така ще има нормален двустранен диалог. Разговорите ще формират идеята за бъдещото партньорство.

Той настоява, че липсата на редовно правителство позволява на радикални представители да налагат своите позиции. Османи смята, че точно това се случва в този момент.

Oще по темата

Обясни, че вписването на българите в основния закон на страната е важно. Това трябва да доведе до дългосрочно партньорство между двете държави и напредък в европейските преговори.

За да се осъществи промяната, ще е нужен надпартиен консенсус. Според него на всяко ниво ще доминират аргументите в подкрепа на промените.

Настоя приоритетен да е диалогът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Дядо Георги

преди 1 година

Значи вашите проблеми са повече от тия на България. Гледайте си в чинията , а не в чуждата!

56

Мара Бунева

преди 1 година

И този започна да лъже като македонец... Г-н Османи, конституцията на Р България е предвидила ВИНАГИ да има правителство! Ако си мислите, че друго правителство ще отстъпи от договореното, значи нищо не сте разбрали; българите може трудно да се обединяват, но единни ли са в нещо, само по-голяма външна сила може да разбие това единство. Е, по отношение на РСМ, който и да управлява, няма да промени позицията на България. А ЕС не е СССР, така че топката е в Скопие! Не се оправдавайте с България!

55

Анонимен

преди 1 година

От коментарите искрено личи, че не се желае у нас да има редовно правителство. А всевъзможна дестабилизация на ЕС и Балканите.

fallback