Снимка: БГНЕС/EPA

Гмуркач откри изоставена яхта с 365 килограма кокаин край бреговете на Западна Австралия седмица, след като в същия район бяха спасени трима мъже, носещи се върху хладилна чанта. Това съобщи вестник „Дейли мейл”.

Аристидес Авионтис, Мате Стипинович и Карл Уитбърн бяха намерени да се държат на повърхността с помощта на хладилна чанта край бреговете на Олбъни, Западна Австралия. Те твърдяха, че са излезли в морето, за да ловят риба, но корабът им се преобърнал и след това потънал.

Седмица по-късно водолазът намери в океана яхта, на борда на която нямаше хора. Според мъжа той я е забелязал на повече от 100 километра западно от мястото, където се предполага, че се е преобърнала лодката на рибарите.

Спасители-доброволци изтеглиха яхтата на брега, където тя бе проверена от полицейски служители. На борда й бяха открити 365 килограма кокаин. Това е най-голямата конфискация на наркотик в Западна Австралия от 20 години насам.

Един от тримата спасени, Аристидес Авионтис, бе арестуван и обвинен. Мате Стипинович и Карл Уитбърн се издирват от полицията. Смята се, че находката е удар срещу групировката, който се опитва да внася наркотици.

По-рано беше съобщено, че специалните служби на Нова Зеландия заловиха 3,2 тона кокаин във водите на Тихия океан. Дрогата бе маскирани в 81 прахообразни брикети и бе качени на военен, който я достави на едно от пристанищата в страната. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase