Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малко 527 души са били убити в Иран от началото на антиправителствените демонстрации преди повече от четири месеца, предаде ДПА, като се позова на базираната в САЩ Новинарска агенция на защитниците на човешките права.

Сред убитите има 71 непълнолетни и 70 служители на полицията и на силите за сигурност, твърди неправителствената организация.

Общият брой на арестуваните е близо 20 000. За над сто от тях са застрашени от смъртни присъди. Няколко демонстранти вече бяха екзекутирани, отбелязва БТА.

Вълната от протести, която заля цял Иран, бе провокирана от кончината на младата иранка Махса Амини на 16 септември миналата година. Тя почина, след като бе арестувана от т.нар. нравствена полиция за това, че не е спазила строгите ислямски правила за обличане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

НПО= фалшива новина !

10

НЕудобни въпроси

преди 1 година

НПОто да каже колко са убитите деца от огнестрелно оръжие в училищата през това време в Америка ?И дали случайно полицията в щатите не убива повече от 500 души на година ? Да не говорим за масовите всекидневни разтрели там ! Но, явно всичко това е "демократично" значи е приемливо за загриженото НПО. Нали ?

9

Анонимен

преди 1 година

Щом е НПО, значи всяка дума и препинателен знак са лъжа. Виждали сме ги тия и при нас.

fallback