Снимка: Pixabay
fallback

Банда измамници, откраднали огромно количество криптовалута, раздавали отмъкнатите пари на случайни хора, които срещнаха, съобщи Manchester Evening News.

От октомври 2017 г. до януари 2018 г. група измамници използвали вратичка, за да откраднат над £20 милиона от търговска сметка на австралийската борса за криптовалута. Престъпниците успели да откраднат толкова много пари, че започнали да раздават подаръчни карти с номинал 5000 паунда на минувачите по улицата. Няколко пъти са купували и коли на хора, които срещали по заведения.

В крайна сметка престъпниците са заловени. По време на процеса един от тях казал, че е донесъл милион паунда в брой в куфар, за да купи вила от руснаци, които срещнал в офиса на агент по недвижими имоти. Той е платил 60 000 паунда подкупи, за да може да продължи да пере отмъкнатите пари.

По време на разследването полицията открила 445 биткойна, които по това време били на стойност 22 милиона паунда, както и скъпи часовници, къщи, коли и дизайнерски стоки. Измамниците осребрявали криптовалута чрез британец, който живее в Дубай. След това парите били изпрани чрез онлайн сметки в чужбина.

Детективът по измамите Дейвид Уейнрайт, сержант от полицията в Ланкашър, обяснил, че мащабът на измамата е потресаващ. Заподозрените буквално откраднали повече пари, отколкото можели да похарчат.

Съдът е дал 6 години зад решетките на шефа на измамниците. Двамата му съучастници били признати за виновни в измама и присвояване на имущество, придобито по престъпен начин. Те също били изпратени в затвора за четири години и половина. Четвъртият член на бандата е обвинен по подобни обвинения, но се признал за виновен и получил присъда от 18 месеца затвор. /БГНЕС 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

А ЗАЩО БОРСАТА КРИППТО ТАБ МИ КРАДЕ ОТ ЧЕСТНО ДОБИТИТЕ БИТКОЙНИ ПО 10 000 ЕДИНИЦИ ВСЕКИ ДЕН ??!!!... Я ДЕТЕКТИВЪТ УЕЙНРАЙТ ДА ГИ РАЗСЛЕДВА ЗА МАСОВИ ИЗМАМИ И ГРАБЕЖ !!!

13

Браво момчета

преди 1 година

Наминете към България, бързо! Тук има много за вземане от олигарсите на прехода и техните политически партии, въшливи са с крипто и са алчни, кътат си ги за гроба! Да не говорим за Ружа, дето краде, краде, а на никого не раздаде!;))) Ще ви чакам на улицата, ще ме познаете! ;)))

12

Kvjvjvjvj

преди 1 година

Това се нарича Робин Худ!

fallback