Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Канда обяви ново решение, с което забранява на инвеститори от други страни да закупуват имоти в страната, съобщи FOX News.

Решението започна да действа от първи януари.

Oще по темата
То беше одобрено от правителството.

Гражданите от други страни няма да могат да купуват канадски имоти за период от две години. Решението е прието, заради поскъпването на жилищата в Канада.

Някои представители на правителството смятат, че за това са отговорни именно външните купувачи. Твърдят, че те разграбват бързо жилищата с идеята за дългосрочна инвестиция.

Това повдига и въпроса за неизползвани празни жилища. Управляващите настояват, че тези домове трябва да са за канадските граждани, а не за инвеститори, които търсят тяхното поскъпване.

Премиерът Джъстин Трюдо обеща, че ще намери решение на въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

Тези канадци вече към комунизма ли пристъпиха или има още остатъци на свободна икономика свободно движение на хора и капитал? Какво падение? Нямам думи! И най вече ще шамаросвам вече тези проповедници

20

Коментари 1 и 2

преди 1 година

Право в десятката. Сега следва да погледнем кои лобираха за: свободна пазарна икономика, как продадоха на чужденци мини, земи, хотели и всичко що се нарича ресурс-природен и човешки с 5 ли 10 ли там процента в джоба. Затова: флашката и до девето коляно... за тия предатели, управници, богаташи.ДАВНОСТ И ПРОШКА- ЙОК.

19

До 27

преди 1 година

До27 Ти чуваш ли се кви ти ги мъдри спрелия реотан или си ограничен с по малко умствени хромозоми по рождение.Какво ти е виновно Православното Християнство,че некви човечета с свободна воля,начело на Православието не изпълняват Божиите Заповеди,а с тяхната свободна воля,вършат простотии.

fallback