Снимка: БГНЕС

Данъкът върху алкохола от 30% в Дубай е отменен в цялото емирство. Съответните бяха публикувани от търговците на алкохол в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

"Тези наскоро актуализирани разпоредби играят важна роля за гарантиране на безопасното и отговорно закупуване и консумация на алкохолни напитки в Дубай и ОАЕ", заявиха от Maritime and Mercantile International (MMI).

MMI също така публикува реклами, с които приканва жителите и посетителите на Дубай да купуват нейните продукти в магазините, като подчертава, че "вече не е необходимо да пътуват до други емирства за тях".

През последните години Дубай систематично разхлабва разпоредбите си за алкохола. Неотдавна например алкохолът беше достъпен за закупуване по време на постите на месец Рамадан, а по време на пандемията стана възможно да се поръча доставка на алкохол по домовете. Въпреки това, заради 30-процентния данък много жители на Дубай пътуват до съседното емирство Ум Ал Кайвайн, за да купуват алкохол на едро и без надценка. Всяко емирство има собствена политика по отношение на алкохола. В Шарджа например той не е разрешен.

За немюсюлманите на възраст над 21 години има специални карти, с които могат да купуват алкохол в ОАЕ. Тези карти се издават от полицията и шофирането или купуването на алкохолни напитки без тях може да доведе до глоба или дори до арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase