Снимка: БГНЕС
fallback

Европейският съюз трябва да реагира на изкривяванията на принципите на конкуренцията, предизвикани от масираните американски субсидии, предвидени в новия закон за намаляване на инфлацията, подписан от президента Джо Байдън, предаде Франс прес.

Работейки със САЩ, за да разрешим най-проблематичните аспекти на техния план, ние трябва и да адаптираме нашите собствени правила, за да улесним публичните инвестиции в екологичния преход и трябва да преоценим нуждата от европейско финансиране", каза Фон дер Лайен в реч, която произнесе в Европейския колеж в Брюж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 година

Тая кога ще разбере, че ЕС трябва да се откачи от САЩ ако иска да оцелее. Заради тях напълниха Европа с бежанци, минахме през ковид, а сега се Гърция заради горива. Долара стигна еврото това не им ли говори какво се случва. Европейските страни поръчват самолети от САЩ защото ги принудиха да подарят на Украйна своите. Пълним гушите на САЩ от глупостта на шепа хора които управляват ЕС.

43

БЪЛГАРИЯ

преди 1 година

Прави износ на руски горива за ЕС И това е чистДЪМПИНГ в нарушение на правилата!

42

Анонимен

преди 1 година

То щото ние в ЕС никак нямаме субсидии. Еврочиновниците от години използват парите на данъкоплатеца и новонапечатани, за да изкривяват пазара, субсидирайки какви ли не извращеения. И пак европейската пеодукция е по-скъпа от тази на страни, в които няма субсидии. Защото когато има чиновник на заплата, който се разпорежда с милиарди евро на данъкоплатците, резултата винаги е корупция, кражби, схеми и жестоко изкривяване на пазара. Тук в България това го виждаме най-добре.

fallback