Снимка: БГНЕС

Повече от половин милион ученици в Южна Корея днес се явяват на ключов изпит за влизане в университети. Резултатите от 9-часовия изпит са пропуск към най-добрите висши учебни заведения.

Родители придружават децата си до съответните центрове, а след това отиват в храмовете да се помолят за техния успех. Залогът е успешна кариера и дори сполучлив брак.

Огромният натиск в условия на свръхконкурентната образователна система на Южна Корея се смята за основна причина за големия брой депресии и самоубийства при подрастващите в страната, отбелязва Франс прес, цитирана от БНТ.

Борсата в Сеул, банките и администрацията започват днес работа един час по-късно, за да се избегнат задръствания, които да блокират кандидат-студентите. Полицията е мобилизирана да ескортира с мотоциклети и коли закъснелите до изпитните центрове, така че да стигнат до 8:10 часа сутринта.

В името на тишината излитанията и кацанията на самолети в цялата страна се спират за 35 минути от 13:05 часа, когато започва тест за владеене на английски език. Тогава самолетите във въздуха не може да се снижават под 3 хиляди метра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase