Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Важно е диалогът между България и Северна Македония да се върне към нормалното. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Дипломатът обяви, че планира визита в България.

Oще по темата
Османи коментира противоречията около откриването на национални клубове в двете държави.

"Това беше откриване на клубове като отговор към другия, а не за популяризиране на идеали. Мисля, че трябва да върнем събитията към нормалното и да открием  културен клуб в Благоевград, който да е подкрепен  от правителството", коментира Османи.

Той обяви, че откриването на български клубове в страната не е било с идеята за популяризиране на българската общност. Същото каза и за клуба в Благоевград, открит от македонски представители.

Припомни, че ако не беше договорено споразумение с България, сега македонското правителство щеше да чака формирането на български институции, очаквайки някаква предвидимост. И допълни, че няма открит диалог по двустранните въпроси.

Комуникацията с българските представители продължава, като посещението трябва да се реализира през следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

А бе,

преди 1 година

Как да има нормален диалог когато отсреща са не нормални?! На РСМ е втълпено че всичко произлиза от тях. Разбирам ги, защото който няма история, си краде такава! Много болни комплексари а това не се лекува със гол диалог!!!

24

муспи

преди 1 година

В правителството но Макдония, Северна и Южна, няма македонци. Този на снимката не трябва да бъде допуснат на българска територия, а набит на границата.

23

Василий ІІ-Император

преди 1 година

След падането на България под византийска власт през 1018 г. с указите на император Василий II от 1019 г. Българската Патриаршия е понижена в ранг и обявена за Българска автокефална архиепископия със седалище в Охрид, последната българска столица и тогавашно седалище на българския патриарх. Диоцезът, българската народност на предстоятеля ѝ и правата ѝ са определени с две Грамоти на император Василий II за правата на Охридската архиепископия. В изворите от периода ХI-ХII в. се споменава като Българска архиепископия.

fallback