Снимка: БГНЕС
fallback

Иранската съдебна система съобщи, че е повдигнала обвинения срещу над 300 души във връзка с общонационалните протести срещу смъртта на Махса Амини, с което общият брой на обвиненията надхвърля 1000.

По време на размириците бяха убити десетки хора, предимно протестиращи, но също и членове на силите за сигурност. Стотици други, включително жени, бяха арестувани.

Oще по темата
Повдигнати са обвинения на повече от 300 души за демонстрациите в северозападните провинции Занджан и Западен Азербайджан и североизточния Семнан, съобщи съдебният уебсайт Mizan Online.

Хиляди хора се събраха на гробището в родния град на Амини - Сакез, в западната провинция Кюрдистан, за да отдадат почит на гроба ѝ в края на традиционния 40-дневен траур, предава БГНЕС.

В понеделник съдебната власт обяви обвинения срещу 201 "бунтовници" в провинция Алборз край Техеран, като така добави към повече от 630-те обвинения, повдигнати наскоро срещу протестиращи в Техеран, Кюрдистан, Хузестан, Казвин и Исфахан.

Най-малко четирима души са обвинени в престъпление, за което може да бъде наложено смъртно наказание, а други са обвинени в "действия срещу сигурността на страната", "пропаганда" срещу режима и "нападение срещу силите за сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 година

И защо не? В САЩ колко народ съдят за безредиците, даже Тръмп не подминаха.

1

Анонимен

преди 1 година

Аятолаха е наш човек а Бойко е диктатор, нали друхари

fallback