Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Електрозахранването на датския остров Борнхолм в Балтийско море прекъсна днес и властите казаха, че подводният кабел, доставящ електричество от Швеция, е бил прекъснат, като причините за това не за известни, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
Компанията доставчик на електричество за Борнхолм каза, че островът "за съжаление в момента е засегнат от оперативно прекъсване". "В момента няма причини да се спекулира каква е причината и ние сега изясняваме на какво се дължи прекъсването на електрозахранването", се добавя в съобщение на сайта на компанията.

Токът е спрял сутринта и електрозахранването за около една трета от жителите на острова е било възстановено около час и половина по-късно, каза компанията оператор. Тя очаква, че електрозахранването на целия остров ще бъде възстановено до обяд.

На скалистия остров Борнхолм, който се намира южно от Швеция, живеят почти 40 000 души. Електрозахранването бе прекъснато, след като миналия месец бяха установени течове от руските тръбопроводи "Северен поток", за които правителствата на Дания и Швеция изразиха подозрения, че се дължат на саботаж.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Тенденция

преди 1 година

Не са руснаци, болен прилеп се е сблъскалс жиците, и докато се чудел на къде жирав го е изял и е дал накъсо с краката си...и затова. Не са руски делфини....;)Каква война се води, няма виновни :))Взривиха северен поток, кит си почивал на дъното и докато пиел бира и се сбил с тръбите.

16

Анонимен

преди 1 година

Обединеното кралство трябва да спре да доставя оръжие на Украйна и да харчи парите на народа на Великобритания, пише читател на Daily Express.Когато тази зима ви стане студено и огладнеете, помислете за производителя на оръжия, който отпива коктейл на новата си яхта в Карибите и се смее на това колко сте лековерни, пише друг потребител на мрежата.

15

Анонимен

преди 1 година

Путин.

fallback